Protekla 24 sata u Cazinu obilježile nove saobraćajne nesreće

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 18 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 83,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je tri intervencije.

Krivičnih djela nije bilo, dok je javni red i mir remećen jednom, i to "drskim ponašanjem" i "prijetnjom da će napasti na život i tijelo drugog lica" u naselju Mutnik.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na M42 na Mihaljevcu došlo je do nesreće između 2 m/v, na kojima je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih nije bilo. U sudaru na R403, naselje Ćoralići, učestvovala su također 2 m/v. Na vozilima je pričinjena materijalna šteta, a niko nije povrijeđen.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a što se tiče elektrosnabdjevanja, sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać- Cazin.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, magla u jutarnjim satima mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, a pažnju skrećemo i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Na snazi je obustava saobraćaja na mostu preko rijeke Plive u Jajcu, na magistralnom putu M-5, gdje se izvode sanacioni radovi. Za vozila do 7 tona alternativni pravac je Jajce-Jezero, a za vozila preko 7 tona Crna Rijeka-Mrkonjić Grad.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog pojačanog prometa vozila na ovoj dionici, formiraju se duge kolone u oba smjera.

U toku su i radovi na rekonstrukciji raskršća u Vitezu na magistralnom putu M-5. Za vrijeme izvođenja ovih radova, saobraća se jednom trakom-naizmjenično.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima. Izdvajamo magistralne puteve: Jošanica-Stup, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Bradina-Podorašac, Cazin-Srbljani, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.