Protekla 24 sata: Troje povrijeđenih u saobraćajnim nesrećama u Cazinu

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 7:00 sati izmjerena je temperatura od 6 stepeni Celzijusa. Vodostaj Mutnice je 86,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata zabilježila je četiri intervencije - jedno remećenje javnog reda i mira i čak tri saobraćajne nesreće.

Remećenje javnog reda i mira je evidentirano u naselju Pjanići, gdje je došlo do drskog ponašanja i fizičkog napada od strane jednog lica. 

U tri saobraćajne nesreće u protekla 24 sata tri lica zadobila su lakše tjelesne povrede. Do dvije je došlo na magistralnom putu M42 u naseljima Lojićka i Kličići, dok je na regionalnom putu R401, naselje Japića-brdo jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede prilikom slijetanja automobila s ceste. 

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 40 pacijenta, a sanitet je korišten četiri puta. 

Vodosnabdjevanje na području grada je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje. 

Podsjećamo korisnike parking prostora da je, prema Pravilniku o organizaciji rada javnih parkirališta na području grada Cazina, dana 01.10.2018. godine počeo zimski režim plaćanja parking prostora. Zimski režim naplate je 07:00-19:00 sati u svim zonama.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, zbog planiranih radova Podružnice ED Bihać-PJD Cazin na elektro-energetskim objektima doći će do prekida u isporuci električne energije kupcima prema sljedećem rasporedu:

Dana 11.10.2018. godine
09:00-15:30 Gnjilavac, Kličići, Polje, Polje-Selimovići, Polje-Čataci, Glogovac, Glogovac-Brezik, Glogovac-Malići, Glogovac-Salkani, Glogovac-Silići.

Dana 12.10.2018. godine
10:00-13:00 Gnjilavac, Trg branilaca BiH, Šepići, Donja Koprivna, Duratovići, Fejzagići, Gornja Koprivna, Kržalići, Liđani, Ljubijankići, Mizići, Pivnice, Ponjevići, Suljići, Toromani.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a upozoravaju na jutarnju maglu koja mjestimično smanjuje vidljivost; savjetuje se opreznija vožnjuau kotlinama, uz riječne tokove, kao i u višim predjelima. Frekvencija vozila u jutarnjim satima pojačana je u gradskim centrima. Sve učesnike u saobraćaju pozivaju na oprez i poštivanje saobraćajnih propisa.

Od puteva sa izmjenama u režimu saobraćaja izdvajamo magistralni put M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, gdje se izvode sanacioni radovi. 

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.