Protekla 24 sata u Cazinu: Evidentirana tri slučaja remećenja javnog reda i mira

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 7:00 sati izmjerena je temperatura od 11 stepeni Celzijusa. Vodostaj Mutnice iznosi 82,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata zabilježila je tri intervencije. U sva tri slučaja riječ je o remećenju javnog reda i mira. Do drskog ponašanja od strane jednog lica došlo je oko 11:00 sati u naselju Gečeti. U Ulici 25. novembar jedno lice je prijavljeno zbog iznošenja i prenošenja lažnih vijesti. Na benzinskoj pumpi „Barel“ u Ćoralićima jedno lice ispoljavalo je drsko ponašanje i prijetnju da će napasti na život i tijelo drugog lica.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražila su u proteklom periodu 32 pacijenta, a sanitet je korišten jednom.

Vodosnabdjevanje na području grada je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje. 

Podsjećamo korisnike parking prostora da je, prema Pravilniku o organizaciji rada javnih parkirališta na području grada Cazina, dana 01.10.2018. godine počeo zimski režim plaćanja parking prostora. Zimski režim naplate je 07:00-19:00 sati u svim zonama.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, sistem je trenutno stabilan i nema planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać-Cazin.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a upozoravaju da magla ovoga jutra smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove. Na dionicama koje prolaze  kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, upozoravaju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Zbog nestabilnih vremenskih prilika i učestalih padavina, vozače pozivaju na pojačan oprez.

Od puteva sa izmjenama u režimu saobraćaja izdvajamo magistralni put M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, gdje se izvode sanacioni radovi. Na ovoj dionici saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.