Protekla 24 sata u Cazinu: Zabilježeno jedno nepostupanje po rješenju nadležnog organa i vrijeđanje građana putem SMS poruka

CAZIN

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -3 stepena Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 93,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata imala dvije intervencije. Zabilježena dva remećenja javnog reda i mira i to u 19:08 Lojićka, nepostupanje po naredbi/rješenju nadležnog organa; 19:40 Ulica žrtava Domovinskog rata, omalovažavanje i vrijeđanje građana putem SMS poruka; 

Bez saobraćajnih nezgoda. Vatrogasci nisu imali intervencije. Zbog požara na dimnjacima u sezoni grijanja savjetujemo građanima da prilikom loženja vatre obrate veću pažnju i postupaju s krajnjim oprezom.

Operativni centar Službe za civilnu zaštitu grada Cazin zbog nastale epidemiološke situacije sa korona virusom radi neprekidno svaki dan, a brojevi na koje građani mogu zvati su 037 515 353 ili specijalni broj 121.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 20 pacijenata dok je sanitet korišten dva puta.

Vodosnabdjevanje - Uredno bez prekida. (JKP VODOVOD)

Elektrosnabdjevanje - Sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać- Cazin.

Komunalne usluge - Odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a stanje na cestama 23.03.2020. u 06:30 sati:

Srbija je zatvorila granične prelaze prema BiH za sve prelaske. Izuzetak su granični prelazi Karakaj, Vardište i Rača koji ostaju otvoreni samo za robni saobraćaj. Zbog sprečavanja širenja koronavirusa Hrvatska i Crna Gora zatvorili su granične prelaze prema Bosni i Hercegovini.

Ulazak u te zemlje dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila. Na ulazu u našu zemlju duga je kolona teretnih vozila na graničnom prelazu Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Na snazi je zabrana kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina na području Federacije BiH, a potpuna zabrana kretanja na snazi je u vremenu od 18 do 05 sati. Na području RS-a zabranjeno je kretanje starijim od 65 godina, dok je potpuna zabrana kretanja na snazi od 20h do 05h. Apelujemo na vozače da i unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa. Ugaženog snijega na kolovozu ovoga jutra ima na putevima u višim predjelima centralne, jugozapadne i istočne Bosne, pa vozače na ovim dionicama pozivamo na maksimalno opreznu vožnju.