Proteklog vikenda na jezeru „Retencija“ održano Prvenstvo i KUP FBiH u ribolovu

ribolov
Velika Kladuša, odnosno USR „Štuka“ bilo je proteklog vikenda domaćin dvodnevnog sportskog ribolovnog programa. Prvog dana vikenda održano je Prvenstvo Federacije Bosne i Hercegovine u lovu ribe udicom na plovak

 

Na ovom takmičenju učestvovalo je 13 ekipa iz cijele Federacije BiH, ili 39 takmičara. Na jezeru Retencija se hvatala većinom krupna riba, pa je uhvaćeno preko 20 šarana, dok je izostao ulov sitne ribe (keder), kao dominantne vrste za ovaj vid takmičenja. Prvo mjesto u ovoj disciplini odnio je domaćin, USR „Štuka“ iz Velike Kladuše, Jasim Ćirkin, Ramo Omeragić i Zlatko Bećirević.

 

Najbolje plasirane ekipe prvog dana takmičenja bile su:

  1. USR „Štuka“ Velika Kladuša
  2. USR „Vogošća“
  3. USR „Una“ Bihać

U pojedinačnoj konkurenciji najbolji takmičari bili su:

  1. Kenan Širbegović – Jelah
  2. Dželil Bajrektarević – Bužim
  3. Zijad Grošić – Bihać

Drugog dana takmičenja održan je KUP Sportsko ribolovnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine (SRSFBiH) na kojem je učestvovalo 13 ekipa iz Federacije BiH, a titulu pobjednika Kup-a SRSFBiH odnijela je ekipa USR „Una“ Bihać,  Zijad GrošiĆ, Anel Bekanović i Fikret Dervišević.

Najbolje plasirane ekipe:

  1. USR „Una“ Bhać
  2. SRD „Sarajevo 1906“
  3. USR „Jelah“ Tešanj

Sportski vikend u Velikoj Kladuši protekao je u odličnom ribolovnom nadmetanju i još boljoj organizaciji, što će svakako prepoznati i brojni gosti iz različitih gradova FBiH koji će ponijeti lijepe utiske iz Velike Kladuše.