Protesti "1 od 5 miliona" i večeras u više gradova u Srbiji

U više od petnaest gradova u Srbiji nastavljeni su protesti pod sloganom "1 od 5 miliona". Građani su u protestnim šetnjama u Novom Sadu, Nišu, Pančevu, Kruševcu, Požegi, Vršcu, Staroj Pazovi, Subotici, Valjevu, Kikindi, Užicu, Požarevcu, Vranju, Čačku i Smederevu.

Građani Novog Sada okupili su se sedmi put na protestu. Plakati sa uvredljivim porukama učesnicima protesta izljepljeni su tokom noći u užem i širem centru grada, a za sada nema informacije ko je autor uvredljivih plakata.  

Na protest su zajedno došli studenti iz kampusa, kojima se obratio glumac i predsjednik Pokreta slobodnih građana, Sergej Trifunović. On im je govorio o nedostatku masovnosti, podsjetivši da kada je on sa kolegama protestovao, pre 21 godinu, trg u kampusu bio pun.

I građani Niša se okupljaju pred večerašnji protest. Njima će se obratiti profesor u penziji Čedomir Čupić i Gabrijela Ilić iz Inicijative mladih za Niš bez straha. Poslije obraćanja uslijediće šetnja do Niške TV, koja je privatizovana i čijim radom nisu zadovoljni. Novina na protestu u Nišu je to što će okupljeni moći da potpišu Sporazum s narodom, Saveza za Srbiju.

Građani Lazarevca večeras četvrti put protestuju. Obratiće im se poslanica Tatjana Macura, jedna od opozicionih političara koji aktivno učestvuju u protestima "1 od 5 miliona", prenosi N1,