Provocirao noseći majicu sa četničkim simbolima? - Mladić brutalno pretučen u centru Sarajeva?

.
U blizini Latinske ćuprije

 

Na društvenim mrežama tokom dana pojavio se snimak uznemirujućeg sadržaja na kojem se vidi kako nekoliko mladića brutalno tuku jednu osobu.

Snimak je, navodno, zabilježen u blizini Latinske ćuprije (nekadašnji Principov most) u centru Sarajeva. 

Iako je lošijeg kvaliteta, na snimku se vidi da pretučeni mladić nosi majicu sa ćirilićnim natpisom koja neodoljivo podsjeća na majicu koja veliča organizaciju "Crna ruka" i četničkog vojvodu Vojislava Tankosića.

 

 

Na majici je napisano "Ujedinjenje ili smrt" uz nacrtanu mrtvačku glavu što predstavlja simbol četničkog pokreta. Tankosić je, podsjećamo, označen kao jedan od organizatora atentata na Franza Ferdinanda kojeg je ubio Gavrilo Princip.

Zanimljivo je da se atentat na austrougarskog prijestolonasljednika Franza Ferdinanda izvršen samo nekoliko desetina metara od mjesta gdje je ovaj snimak navodno zabilježen.

Mladići koji su tukli osobu u majici sa četničkim sloganom tražili su od nje da je skine sa sebe. Pred kraj snimka pojavljuje se još jedna osoba kojoj jedan od mladića govori "skloni se tamo, dobit ćeš batine".

Tačan vremenski period nastajanja snimka nije potvrđen. Povodom toga kontaktirali smo MUP Kantona Sarajevo iz kojeg su nam kazali da nemaju evidentiranu bilo kakvu prijavu o takvom događaju, te da će provjeriti ove navode.