Prva fotografija četvorki iz Banjaluke: Počastio ih gradonačelnik Stanovuković

,

Krajem prošle sedmice u porodilištu u Ljubljani rođene su četvorke. Majka je spontano zatrudnjela, a gradonačelnik njenog rodnog grada Banjaluke nazvao je ovaj slučaj pravim čudom.

U porodilištu u Ljubljani proteklog vikenda su se rodile četvorke. 

Četiri dječaka rođena su carskim rezom u 31. sedmici trudnoće, svi su težili više od kilograma. Dječak Matej je na rođenju imao 1.450 grama, Luka 1.030 grama, Marko 1.420 grama, a Jovan 1.280 grama.

Objavu UKC Ljubljane pogledajte OVDJE.

Riječ je o izuzetno rijetkom događaju, jer su četvorke posljednji put rođene u Ljubljani 2015. godine, rekao je načelnik porodilišta Gorazd Kavšek prilikom porođaja.

Statistički gledano, četvorke se rađaju u samo jednom od 500.000 porođaja ili manje. Za Sloveniju bi to značilo jedan slučaj svakih 15 ili 20 godina. Tek rođene četvorke su utoliko posebnije jer je porodilja spontano začela.

Osim samog začeća četvorki, uspješno začeće i rođenje su mnogo rjeđi. Mami je, pored zaposlenih u UKCL, čestitao i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, prenosi novinska agencija Tanjug.

Porodu je čestitao i gradonačelnik njenog rodnog grada Banjaluke Draško Stanivuković.

„Veoma dobra vijest za naš grad, da će ih u budućnosti biti još! Roditeljima šaljem čestitke od srca”, napisao je. On je dodao da će grad donirati svakom od njih po 1.000 maraka (oko 500 eura). “Zato što je Banjaluka porodica.”

Njegovu objavu pogledajte OVDJE.