Prvi put nakon dugo vremena Putinova ‘trudna’ ljubavnica pojavila se u javnosti: Pratile je tjelohraniteljice

,

Navodna ljubavnica Vladimira Putina uočena je na javnom događaju prvi put otkako je pogođena sankcijama zbog rata ruskog predsjednika u Ukrajini.

Bivša olimpijska gimnastičarka Alina Kabaeva, za koju se priča da je trudna s Putinovim djetetom, bila je okružena svim tjelohraniteljicama u Sankt Peterburgu dok je Putin bio domaćin summita.

Kabaeva (39) doletjela je u grad uoči ekonomskog foruma koji Putin koristi kako bi ublažio štetan utjecaj zapadnih sankcija. Za dobitnicu zlatne medalje se sumnja da ima tajnu porodicu s čelnikom Rusije, a viđena je drugi put u sedam dana usred glasina o njegovom narušenom zdravlju.

Slikana je sa suputnicama smrknutog lica na “privatnom obilasku” u Ruskom muzeju. Svjedok je rekao da su ga žene spriječile da se približi Kabaevoj te da se vjerovatno radi o tjelohraniteljicama u civilu, izvijestila je Fontanka.

Skupa torbica

Nosila je traperice, bijelu majicu kratkih rukava i plavu jaknu prebačenu preko ramena dok je u rukama imala veliku torbu Valentino Roman vrijednu oko 10.000 KM. Priča se da Alina s Putinom (69) ima dvoje ili troje djece, a postoje i glasine da je ponovno trudna. Putin je “povučen” iz javnosti zbog ove vijesti, tvrdi kanal General SVR Telegram kanal.

Kabaeva nije komentirala sankcije koje su joj nametnute niti svoju bliskost s Putinom.

Prošle sedmice glamurozna “tajna prva dama” snimljena u Sočiju s djecom na gimnastičkom trening kampu. Bivša zastupnica, sada je medijski mogul, na čelu kompanije koja posjeduje prokremaljske TV kanale i novine, za koje je plaćena oko 18 miliona KM godišnje.

U aprilu je prkosila sankcijama tako što bi nosila haljinu od 5.000 KM dok je bila domaćin parade simbola Z u znak podrške ruskoj invaziji na Ukrajinu. Prije samo nekoliko sedmica, Putin je progovorio da je propustio njezin rođendan jer je morao na operaciju.

Od dva do četiri sina

Nastavile su kolati glasine o navodnom lošem zdravstvenom stanju ruskog vođe pa čak i one da su sigurnosni agenti bili prisiljeni prikupiti njegovu stolicu i mokraću i dostaviti ih natrag u Moskvu u “posebnom kovčegu”. Ruski predsjednik ima dodijeljeno nekoliko agenata tajne službe za ovu zadaću, koja se navodno provodi kako bi se prikrile informacije o mogućim bolestima.

Švicarske novine Sonntagszeitung otkrile su da s Kabaevom ima dva sina, od kojih je jedan rođen u Švicarskoj 2015. godine uz veliko osiguranje, a drugi 2019. u Rusiji. No, prema nekim izvještajima, oni zapravo imaju četiri sina koje su skrivali u Švicarskoj dok je bjesnio rat s Ukrajinom.

Par nikada nije potvrdio koliko djece ima zajedno.