PU Cazin imala je tri intervencije u protekla 24 sata

Jj
CAZIN!

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 16 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 85,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je tri intervencije u protekla 24 sata.

Krivično djelo “izazivanje opće opasnosti”  dogodilo se u Nuhićima, dok je javni red i mir remećen vikom, galamom, drskim ponašanjem u Gornjoj Barskoj.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na M4.2, mjesto Ostrožac, došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala 2 m/v. Lakše tjelesne povrede zadobilo je jedno lice, a na vozilima je pričinjena materijalna šteta.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 50 pacijenata dok je sanitet korišten dva puta.

“Kako bi se spriječilo širenje virusa i daljnji porast broja oboljelih neophodno je pridržavati se mjera prevencije koje su na snazi – držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora, te izbjegavanje većih okupljanja. Podsjećamo da je na snazi Naredba kojom je, između ostalog, obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru, kao i u otvorenom javnom prostoru, ukoliko na otvorenom prostoru nije moguće održavati fizičku distancu od dva metra između osoba”, napominju iz Civilne zaštite grada Cazin.

Vodosnabdjevanje i elektrosnabdjevanje je uredno na području grada, nema planiranih radova.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta. Na graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova. Na GP Metaljka (Čajniče-Pljevlja) moguć je ulazak u Crnu Goru u vremenu od 07 do 19 sati.