PU Cazin intervenisala šest puta, dva lica povrijeđena u saobraćajnoj nesreći

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 6 stepena Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 88,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata imala je šest intervencija. U mjestu Osredak je došlo do teške krađe, a u Ulici generala Izeta Nanića, u jednom ugostiteljskom objektu, do nanošenja LTP-a (lakše tjelesne povrede). 

Javni red i mir remećen je dvaput - u ul. Prvog marta učestvovanjem u tuči te drskim ponašanjem, prijetnjom da će napasti na život i tijelo drugog lica, te nepostupanjem po naredbi OSL-a (ovlaštenog službenog lica) u Ulici generala Izeta Nanića.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, u nesreći na M42, Puškari, gdje je došlo do sudara 2 m/v, jedno lice zadobilo je lakše, a drugo teže tjelesne povrede. Na lokalnom putu u Podgredini došlo je do slijetanja 1 m/v sa kolovoza, na kojem je pričinjena maerijalna šteta. Povrijeđenih lica nije bilo.

Vatrogasci su imali mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 71 pacijenata dok je sanitet korišten dva puta.

Zbog sanacije aktiviranog klizišta na području grada od zgrade Suda pa prema Tatarima saobraćaj je i dalje obustavljen; vozi se alternativnim pravcima.

Sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać- Cazin.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, magla ovoga jutra smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, zbog čega savjetujemo opreznu vožnju. Izdvajamo puteve u dolinama rijeka Bosne, Drine, Lašve, Save, Neretve i Vrbasa, kao i puteve na području Sarajeva, Kupresa, Kiseljaka i Posušja.

Kolovoz je mokar ili vlažan na većini puteva u BiH, a povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja.

Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka od 07 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava, uz 15-minutno propuštanje vozila. Poslije 16 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća i na magistralnim putevima Sarajevo-Trnovo (Krupac) i Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište).

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.