PU Banja Luka: Pucnjava u Prnjavoru u kojoj je ranjen član SDS-a nije "politički čin"

policija
U Policijskoj stanici Prnjavor, u toku je kriminalistička obrada osobe inicijala P.S. iz Prnjavora, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo ubistvo u pokušaju, a nakon čega će biti sprovedena u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka.

Podsjećamo, jučer oko 17 sati u Policijskoj stanici Prnjavor, zaprimljena je prijava da je osoba inicijala P.S. iz pištolja, pucalo u pravcu osobe inicijala M.S. zbog nerješenih imovinskopravnih odnosa. Napadnut je Miladin Stanić, visoki funkcioner SDS-a.

"Policijska uprava Banja Luka osuđuje izjavu Miladina Stanića i Srpske demokratske stranke koji ovaj događaj nazivaju 'političkim činom', a radi se o nerješenim imovinsko - pravnim odnosima između članova porodice Stanić", kažu iz PU Banja Luka.

 

Dodali su da su uvidom u službene evidencije utvrdii da postoji više od 10 prijava između članova porodice Stanić, u posljednjih godinu dana, a koje se odnose na nerješene imovinsko - pravne odnose.

"To je problem koji traje godinama i policija redovno iterveniše. Po svakoj prijavi policijski službenici Policijske stanice Prnjavor su postupili profesionalno, te o svemu obavijestili nadležne službe, Komunalnu policiju, Odjeljenje za stambeno – komunalne poslove opštine Prnjavor, kao i Okružno javno tužilaštvo Banja Luka, kome smo dostavljali izvještaje o počinjenim krivičnim djelima", navode iz PU Banja Luka.

Podsjetimo, Srpska demokratska stranka (SDS) uputila je bezrezervnu podršku Miladinu Staniću, šefu Кluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini RS-a na koga je jučer pucano u Prnjavoru usred dana.

Stanić je medijima kazao da napad ima političku pozadinu i da iza svega navodno stoji osoba iz SNSD-a te da ne vjeruje ni policiji.