Puno dobre hrane, zanimljivi događaji i najljepši ugođaj- pred nama je Cazinska zima

.

Od 20.decembra u našem gradu počinje manifestacija koja će okupiti učesnike i publiku svih uzrasta, obogatiti kulturnu, sportsku i turističku ponudu grada i svakako, uljepšati zimsko sivilo i kraj kalendarske godine. 

Riječ je o dvanaestodnevnom programu pod nazivom „Cazinska zima“ u okviru kojeg će te svakoga dana i svake večeri  moći pratiti događaje kakvi su filmovi, predstave ili programi kulturno- umjetničkih društava, a potom prošetati centrom grada koji će biti ispunjen prodajnim kućicama s domaćom hranom i najboljim delicijama naših ugostitelja, a krajem svake večeri pratiti i mini koncert uživo. 

  Prije konačne objave ukupnog programa „Cazinske zime“, zadovoljstvo nam je najaviti samo neke od najzanimljivijih crtica koje nas očekuju. 

 Ako ste ljubitelj filma onda će te ove zime u svom gradu moći pogledati i novi film Danisa Tanovića „Deset u pola“ i sada već kultni film „Toma“. Volite li domaći folklor, nekoliko večeri će te moći pratiti nastupe domaćih kulturno- umjetničkih društava, dok će i ljubitelji pozorišta imati priliku uživati u nekoliko predstava koje nas očekuju. 

 Preko petnaest  kućica u centru grada i na otvorenom nudiće svakoga dana i večeri  posebne specijalitete s akcentom na one iz domaće kuhinje, ali i topla pića, slatkiše i druga iznenađenja. 

Uz dobru hranu i tople napitke ide i dobra zabava, a za nju će se pobrinuti samo najbolji domaći i gostujući  muzičari koji će mini koncerte izvoditi na otvorenom tj. ispod paviljona u podnožju parka Stari grad. Samo neki od njih su: „Rale, Besko i Đuma“, Kvartet saksofona iz Umjetničke škole Bihać predvođen Adnanom Busuladžićem , solisti  Memnun Muzaferija i  Fatmir Sulejmani te mnogi drugi.
 
Naravno, tu je i pregršt sportskih događaja kao što su nogometni turniri, planinarski pohodi, saobraćajne pokazne vježbe i prezentacija ekstremnih sportova. 

I ovo je samo mali presjek svega onog što nas očekuje tokom „Cazinske zime“ u kojoj ćemo, nadamo se, uživati zajedno i širiti pozitivnu energiju. 

Visit Cazin