Putin će danas nadgledati vježbe ruskih nuklearnih snaga

asgd
Normalno je da se takve vježbe i probe lansiranja ne mogu održati bez šefa države. Upoznati ste s čuvenim nuklearnim koferom, crvenim dugmetom i tako dalje, rekao je Peskov

Predsjednik Rusije Vladimir Putin danas će nadgledati vježbe ruskih nuklearnih snaga u sklopu kojih je planirano lansiranje balističkih i krstarećih raketa, navelo je tamošnje Ministarstvo odbrane, a prenosi "Tanjug".

- Ruske oružane snage će 19. februara provesti zakazane vježbe snaga strateškog odvraćanja, pod upravom vrhovnog vojnog komandanta Vladimira Putina, tokom kojih će biti lansirane balističke i krstareće rakete - objavilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Kako je navelo Ministarstvo odbrane, vježbe strateškog odvraćanja planirane su unaprijed, radi provjere pripremljenosti vojnih komandnih centara, lansirnih borbenih timova, posade borbenih brodova, nosača raketa za izvršavanje dodijeljenih misija, kao i pouzdanosti nuklearnog i konvencionalnog oružja.

Glasnogovornik Kremlja Dimitrij Peskov je rekao kako će Putin vježbe nadgledati iz centra za kontrolu situacija Ministarstva odbrane.

- Putin će najvjerovatnije biti u centru za kontrolu situacije. Normalno je da se takve vježbe i probe lansiranja ne mogu održati bez šefa države. Upoznati ste s čuvenim nuklearnim koferom, crvenim dugmetom i tako dalje - rekao je Peskov, dodavši da da dodatni detalji o učešću Putina tokom vježbi ne spadaju u domen javnosti.