Putnica iz BiH opisala dramu: Avion je počeo nekontrolirano padati, čula se vriska, plač ljudi, molitve Bogu

Jedna putnica iz BiH na Facebooku je objavila dramatični status o nemilom događaju koji je preživjela danas na letu Minhen - Sarajevo.

Njena status prenosimo u cijelosti: 

- Prije nepunih sat vremena cijeli život mi je prošao pred očima. Putnici aviona Lufthansa kompanije na letu Minhen - Sarajevo (među kojima sam bila i ja) osjetili su se, vjerujem, najnemoćnijima u životu. Avion je počeo da nekontrolisano pada usljed nevremena i jakog vjetra. Čula se vriska, plač ljudi, molitve Bogu...pitanja djece "Mamice, da li mi umiremo?" Zavladala je nevjerovatna panika...a meni su u glavi bili samo članovi moje porodice. 

Nisam bila u stanju da plačem niti da ispustim glas. Uhvatila sam osobu do sebe za ruku (vjerujem da je to najjači stisak koji je ikad osjetio). Zažmirila sam i sjetila sam se odlazaka sa tatom na utakmice Jedinstva, zajedničkih ručkova - ćevapa u nekadašnjem Čardaku, lijepih trenutaka u djetinjstvu, porodičnih bajramskih ručkova... Nikad više nisam željela da nazovem mamu i da joj kažem koliko je volim. Vjerovala sam da ih neću više vidjeti i željela sam da se sjećam najsretnijih dana svoga života. Ja sam ovo današnje iskustvo shvatila kao opomenu i podsjetnik na ono što je bitno u životu. Čuvajte svoju porodicu koliko god da ste razdvojeni. Koristite svaku priliku da im kažete koliko ih volite. Grlite se i ljubite i zahvaljujte Bogu na svakom danu života - napisala je ona na Facebooku.

  • Status putnice iz BiH - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba