Putnici se smrzavali 16 sati u avionu koji je zaglavio u Kanadi

PUTNICI u avionu američkog avioprijevoznika United Airlines, na letu iz Newarka, New Jersey za Hong Kong, zaglavili su u prizemljenom avionu više od 16 sati po ledeno hladnom vremenu, sa sve manje hrane.

Kako se ovo dogodilo?

Kako piše CNN, incident iz noćne more počeo je u nedjelju kada je 21.31 po lokalnom vremenu avion koji je uzletio s aerodroma u Newarku, New Jersey u 15.03, morao hitno sletjeti u Aerodrom Goose Bay u kanadskoj provinciji Newfoundland zbog medicinskog hitnog slučaja u avionu. 

No nakon što je pacijent odvezen iz zračne luke u bolnicu, za ostale putnike počeli su pravi problemi. Avion je doživio kvar s izlaznim vratima zbog kojeg nije mogao ponovo uzletjeti. 

Putnici nisu mogli izići iz aviona jer Aerodrom Goose Bay, koji se nalazi u kanadskoj vojnoj bazi, nije preko noći imao carinskih službenika kako bi procesirao putnike. Stoga su putnici ostali zaglavljeni preko noći.

Iako je avion imao uključenu struju i grijanje dok je čekao na pisti, vrata se nisu mogla zatvoriti a temperatura je vani pala do -20 stupnjeva, prenosi Index.hr.

Putik s aviona Sonjay Dutt počeo je uživo izvještavati na Twitteru o situaciji u kojoj se nalaze, moleći United Airlines za pomoć i upozoravajući da se smrzavaju i da im nestaje hrane. 

Osoblje Goose Bayja donijelo je ujutro putnicima kavu i krafne, a United Airlines je javio da "posada aviona čini sve što je moguće da pomogne mušterijama". 

Napokon, nakon više od 16 sati, putnici su dobili dopuštenje iskrcati se s aviona i ukrcati se na drugi ali ne za Hong Kong već natrag za New Jersey, javlja CBS.

"Točka pucanja je bila kad smo mislili da drugi avion dolazi po nas. Došao je, ali 12 sati prekasno", požalio se drugi putnik, Eitan Magid. On i ostali putnici sletjeli su natrag u Newark, New Jersey više od 24 sata nakon što su prvi put uzletjeli.