Qatar Airways slavi prvu godinu povezivanja Sarajeva i svijeta

Posebna ponuda – uštedite do 35 odsto za putovanja prema našim najpopularnijim destinacijama širom svijeta

Bosna i Hercegovina – Kako bismo proslavili prvu godišnjicu Qatar Airwaysa u Bosni i Hercegovini, pozivamo sve putnike na istraživanje svijeta zajedno uz posebnu ponudu koja uključuje izvanredne popuste do 35%!* Ponuda je dostupna za kupovinu karata u ekonomskoj i biznis klasi od 26. oktobra do 5. novembra 2018. i vrijedi za putovanja od 26. oktobra 2018. do 31. maja 2019. u najpopularnije destinacije širom svijeta.* Sarajevo je postalo dio plana razvoja i globalnog širenja Qatar Airwaysa 31. oktobra 2017., nacionalnog avioprevoznika države Katar koji je već u prvoj godini osvojio povjerenje putnika iz cijele Bosne i Hercegovine. Od prvog leta 2017. godine, Qatar Airways je neprestano održavao liniju Sarajevo – Doha sa četiri leta sedmično čime je omogućio povezanost Sarajeva i Bosne i Hercegovine sa neprestano rastućom mrežom od više od 150 destinacija širom svijeta.

Uz posvećenost bh. tržištu, kompanija je i dalje jedan od najbrže rastućih avioprevoznika u historiji avioindustrije otvorivši u protekloj godini brojne nove destinacije čime pruža svim putnicima iz Sarajeva let prema destinacijama kao što su Chiang Mai (Tajland), Penang (Malezija) i Canberra (Australija). Do kraja 2018. Qatar Airways nastavlja širiti svoju mrežu u koju će dodati među ostalima i Mombasu u Keniji od 11. decembra i Da Nang u Vijetnamu od 19. decembra 2018. Qatar Airways uz svoj optimalni red letenja, besprijekorno presjedanje na jednom od najsavremenijih i najboljih aerodroma na svijetu Hamad International Airport u Dohi te poznatu i nagrađivanu uslugu tokom leta, pruža vrhunsko iskustvo putovanja i potvrđuje vodeću poziciju u industriji kako globalno tako i na bh. tržištu. Qatar Airways Country Manager Eastern Europe - Centre, gosp. Grisha Jenkov izjavio je: “Ponosni smo što slavimo ovu važnu godišnjicu u Sarajevu uz ponudu izvanrednih cijena letova u neke od naših najpoznatijih destinacija koje su dio Qatar Airways mreže od više od 150 destinacija širom svijeta.

Naša je želja inspirisati putnike na istraživanje svijeta zajedno i putovanje iz Sarajeva uz vrhunsku uslugu Qatar Airwaysa. Kao globalni avioprevoznik posvećeni smo stalnom rastu i širenju mreže destinacija u koje letimo, ali i širenju ponude za sve putnike na našim postojećim linijama. Uz trenutna četiri direktna leta i najavljene nove destinacije u 2018. godini, drago nam je što i dalje poboljšavamo povezanost Sarajeva preko Dohe sa ostatkom svijeta i time pružamo još više mogućnosti za putovanja svim poslovnim putnicima i putnicima u potrazi za odmorom iz snova.“

Putnici mogu rezervisati letove po ovoj posebnoj ponudi na https://www.qatarairways.com/enba/offers/sarajevo-anniversary.html, u prodajnom mjestu Qatar Airwaysa u Sarajevu, te u svojoj odabranoj putničkoj agenciji i početi planirati svoje putovanje u neku od 150 destinacija već danas.

Sve putnike koji će iskoristiti pogodnosti ove izvanredne ponude pozivamo i da isplaniraju dva putovanja u jednom uz Qatar Airways ponudu +Katar. U ponudi je omogućeno svim putnicima, koji se nalaze u tranzitu kroz Hamad International Airport u Dohi do kraja 2018. godine, boravak u nekom od mnogih internacionalnih hotela, uz mogućnost dobivanja besplatne tranzitne vize. Ovim programom putnici imaju priliku uživati u ljepotama glavnog grada Katara, od kojih se posebno ističu poznati Muzej islamske umjetnosti, žila kucavica grada - živopisna tržnica Souq Waqif, poznata po začinima, parfemima i svili, zatim jedinstveno krstarenje Arapskim zaljevom u tradicionalnim katarskim jedrenjacima te avanturistički izlet u katarsku pustinju i uzbudljiva vožnja po valovitim pustinjskim dinama. Dodajte Dohu u svoj plan i pretvorite jedno putovanje u dva. .