Radnica u mrtvačnici prodavala dijelove tijela sa leševa: Radila to preko Facebooka

.
Optužena je da je prodala 20 kutija sa dijelovima tijela, a prodala je fetuse, mozak, srca, pluća, genitalije, velike komade kože i druge dijelove tijela, čak je u jednom trenutku prodala ostatke fetusa na sniženju jer „nije u odličnoj formi“

 

Žena iz Arkanzasa izjasnila se da nije kriva za optužbe da je prodala ukradene dijelove tijela sa leševa sa medicinskog fakulteta za skoro 11.000 dolara čovjeku iz Pensilvanije koga je upoznala na društvenim mrežama.

Kendis Čepmen Skot (36) bivša radnica mrtvačnice, optužena je da je prodala 20 kutija sa dijelovima tijela čovjeku koga je upoznala preko Facebook grupe.

Ona se izjasnila da nije kriva po 12 tačaka optužnice, ali ostaje u pritvoru dok čeka ročište u utorak, prenosi Hayat.

Čovjek koji je navodno kupio posmrtne ostatke nije naveden u saveznoj optužnici, ali on je identifikovan kao Džeremi Li Poli, prenosi Njujork post.

Prema optužnici, Skot je u oktobru 2021. navodno kontaktirala Polija i počela da mu nudi ostatke tijela iz mrtvačnice.

U narednih devet mjeseci Skot je Poliju prodala fetuse, mozak, srca, pluća, genitalije, velike komade kože i druge dijelove tijela, navodi se u optužnici. U optužnici se tvrdi da je Skot u jednom trenutku prodala ostatke fetusa na sniženju jer „nije u odličnoj formi“.