Dvije osobe privedene na protestima, radnici flašama gađali Čovićev automobil

Nakon sastanka sindikalista i predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića poručeno je kako stečaj nije opcija te da će se svim radnicima uplatiti doprinosi za penziono i invalidsko osiguranje

Dvije osobe privedene su nakon obračuna s policijom na protestu radnika Aluminija ispred sjedišta HDZ-a BiH u Mostaru.

Uhapšeni demonstranti napali su kolonu vozila u kojemu se nalazio predsjednik stranke Dragan Čović, a na automobil u kojem je on bio radnici su bacali flaše, prenosi Fokus.

Tom prilikom povrijeđena je jedna osoba te je djelovala hitna pomoć, piše Bljesak.info.

Podsjećamo, nakon sastanka sindikalista i predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića poručeno je kako stečaj nije opcija te da će se svim radnicima uplatiti doprinosi za penziono i invalidsko osiguranje.

Slijede novi pregovori s Nadzornim odborom i Čovićem u krugu tvornice.

Radnici su, kako je preneseno, razgovarali i o tome kako su neki ljudi dovedeni u preduzeće i kako su čuli neke stvari koje se ne poklapaju s njihovim saznanjima. Radnici su nastavili negodovati nakon sastanka. Naime, Čović se vratio u središte stranke oko 13:45 sati, gdje su ga okupljeni radnici Aluminija dočekali pogrdnim povicima. Čekali su ga od 12 sati jer je najavljeno da će ih primiti u središnjici stranke od čega oni nisu odustali. Mnogi nisu zadovoljni ishodom pregovora.