Radončić Nogometnom klubu Jedinstvo uručio donaciju od 10.000 KM

Tokom nastavka posjete Krajini predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić danas je posjetio i Kantonalnu bolnicu "Dr. Irfan Ljubijankić“.

Ovom prilikom direktor Smail Dervišević upoznao je Radončića s tim da bolnica prvi put nakon dugo godina posluje pozitivno i da se štete nastale velikim požarom polako, ali uspješno saniraju. 

On je Radončiću zahvalio na donaciji od prije nekoliko mjeseci, kada je predsjednik SBB-a uplatio 30.000 KM za novi inkubator za potrebe Pedijatrije koji je tada bio prijeko potreban. 

Predsjednik SBB je danas posjetio i NK Jedinstvo. On se priključio finansijskoj pomoći ovom fudbalskom klubu i uplatio 10.000 KM za potrebe saniranja stanja u NK Jedinstvo, koji ne skriva nade da će za 100 godina postojanja, odnosno iduće godine, ponovo postati premijerligaš, kaže se, između ostalog, u saopćenju SBB-a.

Radončić je obišao i Tvornicu mliječnih proizvoda „Meggle“, te je posjetio i položio cvijeće na mezar rahmetli Irfana Ljubijankića, kao i na Partizansko groblje, saopćili su iz SBB-a.