RADONČIĆ O NEUSPJELOJ SMJENI SEADA JUSIĆA: „Srbi su dobili dva zamjenika ministrice odbrane“

Home

RADONČIĆ O NEUSPJELOJ SMJENI SEADA JUSIĆA: „Srbi su dobili dva zamjenika ministrice odbrane“


Predstavnički dom Parlamenta BiH podržao je smjenu Jusića, ali ne i delegati u Domu naroda, budući da su svih pet delegata iz Kluba Srba glasali protiv takvog zahtjeva.

Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Bosne i Hercegovine i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Fahrudin Radončić ponovio je danas da je smjena Seada Jusića, zamjenika ministrice odbrane BiH Marine Pendeš, zatražena jer nije ispoštovao odluku Ustavnog suda BiH o neustavnosti Dana Republike Srpske.

Radončić je podsjetio da je, smjena Jusića, koji je na tu dužnost postavljen kao kadar SBB-a, zatražena jer je poslao pripadnike Oružanih snaga na obilježavanje dana koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim.

Predstavnički dom Parlamenta BiH podržao je smjenu Jusića, ali  ne i delegati Doma naroda, jer nije bilo entitetske većine budući da su svih pet delegata iz Kluba Srba (SNSD i SDS) glasali protiv takvog zahtjeva.

"Ovo je bio naš politički odnos prema njemu, iako smo pretpostavljali da kada dođe pred delegate Doma naroda da će glasovi iz Republike Srpske odlučiti da on ostane zamjenik ministrice. Kao legalisti poštujemo odluku koja je konačna. Time su, da se našalim, Srbi dobili dva zamjenika ministrice odbrane i to je završena priča", zaključio je Radončić.

 

(Izvor: Slobodna-bosna.ba)

 

Tagovi
Objavio: Pet, 07/04/2017 - 17:49

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top