Radončić ostaje na čelu SBB-a- kaže članstvo mu ne da da se povuče

asd
Fahrudin Radončić ostaje predsjednik Saveza za bolju budućnost.

"Moja želja je bila da SBB dobije jednog mladog, dinamičnog lidera. Pojavila se jedna vrsta  problema unutar članstva SBB-a, da oni još nisu na tu ideju spremni. Došli su zahtjevi da se to ne desi. Moram slušati šta stranka želi, to su ljudi koji su krenuli za mnom, ne mogu ih sada izdati i reći mene to više ne zanima", kazao je Radončić u intervjuu za Mrežu FTV-a.

Radončić je kazao da će do novembra ili u novembru biti održan Kongres SBB gdje će donijeti konačna odluka.

"Ja sam preferirao neke ljude, ministra energtike, moj plan je da SBB mora dobiti dva tri jaka politička igrača koja će se eksponirati. Nažalost takva je situacija da su članovi SBB-a previše za mene personalno vezani što nije dobro ni za stranku ni za mene", kazao je Radončić.

Na pitanje da li će on biti zajednički kandidat stranaka okupljenih oko Trojke (SDP, NIP, Naša stranka) Radončić je kazao da su bili određeni razgovori, ali da on nije zainteresiran za tu poziciju ali da ostaje u politici. 

Smatra da kandidat treba biti neko koga će se stranke podržati, te da bi bilo dobro ići sa jednim kandidatom za bošnjačkog člana Predsjedništva jer u tom slučaju može pobijediti Bakira Izetbegovića. 

Radončić je istakao kako u tom procesu treba postupati legalistički te da SDP BiH kao najjača opoziciona stranka ima prednost u predlaganju.

"Njih treba sačkati i tu će se desiti prva eliminacija ili komunikacija u smislu da možemo stati iza tog rješenja. Dok oni ne kažu to ime, mi ostali treba da sačekamo", kazao je predsjednik SBB-a