Radončić u Krajini: Obećao donaciju Udruženju žena u Kulen-Vakufu

Delegacija Saveza za bolju budućnost predvođena Fahrudinom Radončićem, liderom ove stranke i kandidatom za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, nastavila je posjetu Krajini.

Radončić je u jutarnjim satima položio cvijeće na spomen-obilježja u bihaćkim mjesnim zajednicama Ripač i Orašac-Duljci, gdje je posjetio i šehidsko mezarje u Dolini heroja.

Nakon toga je u Kulen-Vakufu posjetio Centar za nezbrinutu djecu "Duga", te spomen-sobu šehida ove mjesne zajednice, gdje se upisao u knjigu utisaka.
Delegacija SBB-a je u Kulen-Vakufu posjetila i Udruženje žena koje njeguje tradiciju ovog kraja.

Članice ovog udruženja Radončiću zahvalile su na dolasku i ukazanoj časti.

Upoznale su ga s brojnim problemima u funkcioniranju Udruženja, kazavši da ih lokalna vlast godinama ignorira i da su primorane plaćati kiriju od 1.500 KM na godišnjem nivou.

Radončić je odmah obećao pomoć u vidu uplate jedne godišnje kirije. Također, rekao je da će predložiti da vijećnici SBB-a u Općinskom vijeću pokrenu inicijativu da ovo udruženje besplatno koristi prostorije. Članice Udruženja posebno su izrazile zahvalnost Editi Đapo, federalnoj ministrici okoliša i turizma, koja im je osigurala finansijsku pomoć Ministarstva za tri njihova projekta.
Zanimljivo je da članice Udruženja nikada ranije nisu ugostile nijednog političara, a za Radončića su kazale da su u njemu prepoznale čovjeka od riječi.

Jasmina Kurtagić, predsjednica Udruženja, kazala je da je težak život u Kulen-Vakufu, ali da će učiniti sve da u ovom mjestu zadrže svoju djecu. Istakla je da je poniženje da jedno ovakvo udruženje mora plaćati kiriju.

"Ovo nije obično udruženje, ovo je kuća spasa za cijeli Kulen-Vakuf", kazala je Kurtagić.

Radončić je srdačno zahvalio na gostoprimstvu, kupio jednu od njihovih rukotvorina i probao čuvenu kulenvakufsku hurmašicu.

Na kraju, Radončić se s brojnim građanima družio na Štrbačkom buku.