Radost za mališane u Bosanskoj Krupi: Svečano otvoreno dječija igraona „Igralište sreće“ (FOTO)

Danas je u Bosanskoj Krupi, uz prisustvo predstavnika lokalne vlasti, privrednog sektora i brojnih mališana vrtićkog i školskog uzrasta, presijecanjem vrpce svečano otvorena dječija igraona „Igralište sreće“.

Projekt izgradnje, odnosno proširenja i uređenja već postojeće igraone, realizirali su Dino Bešlagić i Dino Zjakić iz UR Zabavni park „Zeleni otoci“. Vrijednost projekta je 17 hiljada KM što su osigurali Federalno ministarstvo okoliša i turizma, Općina Bosanska Krupa i bosanskokrupski privrednici.

Dječije radosti, graje i osmjeha u Malim adama, sve popularnijim kao „Zelenim otocima“ od danas sigurno neće faliti. Najmlađi su na poklon dobili preuređeno i prošireno igralište sa svim komponentama potrebnim za zabavu, druženje i razvijanje motorike. Ljuljačke, tobogani, klackalice, samo su dio sadržaja koji će djecu, a samim tim i njihove roditelje, učiniti zadovoljnim.

Sve mi se sviđa. Dolazit ću svaki dan sa mamom, tatom i sestrom“, ushićeno govori dječak Alem Šalja.

Projekt su osmislili i realizirali Dino Bešlagić i Dino Zjakić iz UR Zabavni park „Zeleni otoci“ koji su putem javnog poziva od Federalnog ministarstva okoliša i turizma dobili 7.5 hiljada KM, od Općine Bosanska Krupa kao podršku 5 hiljada, dok su 4.5 hiljade KM obezbijedili bosanskokrupski privrednici: ZAH, SAFEBUS, KRUPA-KABINE, HNK COMPANY, ADVOKAT SANIL HASIĆ, ŠALJA AUTO I ZLAZNA NIT.

Naš motiv je bio da u najljepšem dijelu Bosanske Krupe okupimo djecu i mlade, da se imaju gdje igrati. Mislim da smo u tome uspjeli. Ovom prilikom se želim zahvaliti na podršci svima koji su finansijski pomogli, Ministarstvu, Općini i privrednicima koji su pokazali da žele da ulože u svoju lokalnu zajednicu i da poboljšaju stanje u našem gradu“, ističe vlasnik UR Zabavni park „Zeleni otoci“ Dino Bešlagić

Općinski načelnik Armin Halitović kaže da nije slučajno da se igralište otvara baš danas, uoči 21. aprila – Dana otpora agresiji na Bosansku Krupu, da se ovim činom željelo pokazati da u tom gradu žive sretna djeca.

U svom govoru sam im poručio da odrastu bezbrižno i da nikad ne prođu ono što smo mi prošli od 92-95 i naravno da imaju sretno djetinjstvo a mi ćemo se potruditi da im u tome svemu pomognemo. Želim da se zahvalim i momcima koji su inicirali ovaj projekt ali i svim privrednim subjektima koji su pružili doprinos. I ono što želim da poručim jeste da čuvamo ono što smo napravili“, naglašava načelnik Halitović.

Ceremoniju otvaranja „Igrališta sreće“ sa plesom i igrom obogatili su mališani iz Dječijeg obdaništa i doma učenika, a iskorištena je i prilika da se svim zaslužnim firmama i pojedincima uruče zahvalnice za pomoć u realizaciji projekta.