Radovan Višković poručuje: Prestići ćemo prosječnu platu u FBiH

- Ukrali su nam za godinu i po dana 50 miliona KM, ali naplatićemo im sa kamatama – kaže Višković.

Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske, izjavio je danas u Bijeljini da je ovaj bosanskohercegovački entitet u odnosu na FBiH apsolutno bolji dio države i to za dva koplja te da je RS u prvih osam mjeseci osam stigla i ovih dana će i prestići prosječnu platu u FBiH.

- Ukrali su nam za godinu i po dana 50 miliona KM, ali naplatićemo im sa kamatama, neka ne misle kako će taj novac ostati njima, jer je to novac poreskih obveznika, to je novac ljudi koji rade i koji stoje iza mene, koji stvaraju u Republici Srpskoj - rekao je Višković.

Prema njegovim riječima, po pitanju "Elektroprenosa BiH", blokirano je 180 miliona investicija, a raspodjela akciza za puteve i autoputeve isto ide po koeficijentu oko raspodjele PDV-a.

Kako kaže, sve je to šteta za Republiku Srpsku. Višković je naveo da je i u takvim uslovima, ovaj entitet za osam mjeseci 2019. godine stigao i ovih dana će prestići prosječnu platu u FBiH.

- Prije godinu dana bili smo negdje skoro 60 KM manji, prošle godine oko 40 KM, a sad smo na nivou FBiH. To su valjda pokazatelji da je Republika Srpska, uprkos tome što pokušavaju da nas ekonomski slome, bolji dio BiH - poručio je Višković.

Izvor: