Rafalna paljba ponovo u okolini Subotice: Pucnjava od ranog jutra

policija
Stanovnici područja uz šumu na graničnom pojasu sa Mađarskom tokom noći sporadično prijavljuju pucnjavu. Inteziviralo se ranije tokom jutra, oko 6.00 časova, kada su Makova sedmica i Treset ponovo dočekali zoru, ne uz cvrkut ptica nego zvuke hitaca vatrenog oružja, a kako javljaju građani puca se i iz automatskog oružja.

 

O tome svjedoči video snimak koji je jedan sugrađanin postavio jutros oko šest časova na društvene mreže, a na kojem se čuju pucnji iz vatrenog oružja.

Građani takođe javljaju da je primjećeno da se više ekipa hitne pomoći uputilo u šumu, ali za sada lokalni portal subotica.com koji je objavio ove informacije, nema više informacija o povrijeđenima kao ni šta se konkretno preduzima od strane organa reda.

 

Prije nešto više od sedmicu dana nakon novog „puškaranja“ policijske snage su u velikom broju ušle u šumu i svojim djelovanjem spriječili dalje sukobe. Zvanični epilog tog incidenta je troje povrijeđenih, sve ostalo nije zvanično saopšteno. Istog dana iz ovog pojasa, ali na nekoliko drugih dijelova u okolini Subotice, policija je pronašla i izmjestila u druge prihvate centre više od stotinu migranata.

Bez obzira na rad policije i izmještanje mirganata, građani svakodnevno postavljaju snimke na kojima se vidi da taksisti u velikom broju, ali po starom sistemu, dovoze migrante, praktično do samog ulaza u šumu, gdje se dalje sami koordinišu. Tako je i za vikend bilo dosta objava koje pokazuju da u nepreglednu i prostranu šumu migranti ulaze bez ometanja.