RAK će provjeriti ATV zbog emisije u kojoj su ratni zločinci govorili o Srebrenici

Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) BiH primila je prigovor zbog sadržaja emisije "Ćirilica" koja je sinoć emitovana na srbijanskoj televiziji Happy, a čiji program preuzima i prenosi bosanskohercegovačka televizija ATV iz Banje Luke.

"Regulatorna agencija za komunikacije je primila prigovor zbog emisije 'Ćirilica' koja je sinoć emitovana na ATV. U skladu sa svojim nadležnostima Agencija će provesti postupak i ispitati osnovanost prigovora, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena", kazali su nam iz Regulatorne agencije za komunikacije BiH.

Emisija koja je sinoć emitovana na ATV-u tematizirala je Srebrenicu i to samo dva dana prije obilježavanja godišnjice genocida u tom gradu. Urednik i voditelj ove emisije Milomir Marić kao goste je pozvao ratne zločince Vojislava Šešelja i Vinka Pandurevića.

"Svake godine kada televizija prenosi, kada dođu strani državnici, oni donose mrtva tijela ko zna odakle i sahranjuju u Srebrenici", rekao je Marić u diskusiji s Vojislavom Šešeljom. 

Kao što smo ranije pisali, jedan od gostiju emisije bio je i Tomo Kovač kojeg je Sud BiH optužio za ratni zločin, ali je on nedostupan pravosudnim organima države BiH. Kovač je javnosti poznat kao nekadašnji komandant policije na Ilidži, a kasnije i ministar unutrašnjih poslova RS.