Ramić: Želimo da riješimo situaciju sa migrantima u Bihaću prije zime

Sej Ramić jedan od organizatora protesta u Bihaću zbog migrantske krize koja je zahvatila ovaj dio Bosne i Hercegovine je u razgovoru za Radiosarajevo.ba rekao da su ga i Premijer USK i drugi kontaktirali da održe sastanak da vide kako da riješe ovaj problem.

"Tužno je što su građani morali da izađu na ulice da bi vlasti počele da nas slušaju. Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić bi trebao da u srijedu dođe u Bihać, pa ćemo vidjeti ", kazao je Ramić.

Građani ne odustaju od svojih uslova rekao je Ramić i dodao da žele preduhitriti novi talas, jer je prema informacijama koje imaju pristiglo novih 3000 migranata. Tako će i večeras izaći na ulice grada da skrenu pažnju na probleme koje se dešavaju.

"Brutalno je ovo prema Bihaću, nikako da ga rasterete. Situacija je jako ozbiljna, želimo da vlasti djeluju, tražili smo i da se proglasi vanredno stanje", rekao je Ramić i dodao:

"MUP mora ograničiti kretanje onih koji dolaze, a ne da budu prijavljeni u Trnovu ili Sarajevu prije tri mjeseca, a oni danas hodaju po Bihaću. Ovakvo haotično stanje prouzrokovale su državne institucije", ističe Ramić

 Bišćani nemaju ništa protiv ljudi kazao je Ramić i dodao da je bitno da se izmjeste iz grada jer će tako biti bolje i njima i građanima.

"Kako ulazimo u zimu problemi će biti sve veći i zbog toga želimo da se počnu stvari rješavati dok cijela situacija ne eskalira. Želimo da se sve mirno riješi, želimo pokazati koliko smo tolerantni", zaključuje Ramić.

Podsjećamo, protesti zbog migrantske krize počeli su 20. oktobra u Bihaću, a građani traže od vlade Unsko-sanskog kantona da se proglasi vanredno stanje i da se riješi problem sa kojim su se susreli.