Ramiz o potrazi za nestalim dječakom iz Cazina: Nedužno dijete izvrgnuto je nezapamćenoj medijskoj i javnoj eksploataciji…

sadg

 

Posljednjih dana u Cazinu i šire glavna tema je bila potraga za dječakom koji je nestao. Javnost, mediji, porodica, prijatelji bili su, na razne načine uključeni u ovu akciju. Pročitajte komentar o ovom događaju od Ramiza Huremagića, diplomiranog kriminaliste iz Cazina, koji se i profesionalno bavio sličnim situacijama.

 

Sve okolnosti nestanka, kao i pronalska još uvijek nisu poznate. Niti trebaju biti poznate. Ovo je DIJETE i njegova zaštita i dobrobit mora biti apsolutni imperativ u odnosu na pravo javnosti da zna.

 

Što nije bila prepreka da mnogi psihopate odu danas praviti selfije sa djetetom na mjestu pronalska i uživo prenose. A onda još stotine i hiljade drugih psihopata to sve prenesu na svojim ličnim i divljim kvazi medijskim portalima.

 

Dijete, očito utučeno, nema nikog da ga zaštiti. Na snimcima sa lica mjesta nema službi koje bi to trebale uraditi - policije i socijalne zaštite. Jedno nevino i nedužno dijete izvrgnuto je nezapamćenoj medijskoj i javnoj eksploataciji kao da se radi o medvjedu koji pleše sa Umom Thurman u Pulp Fictionu umjesto Travolte.

 

Kao čovjek, roditelj i neko kome je ova oblast profesija, ne mogu a da ne osjetim gađenje prema svima koji su u ovom linču saučesnici. Populisti, senzacionalisti i bešćutni ljudski izrodi.

 

Ovo nije za komentarisanje i rasprave po fejsu. Ovo je za krivični progon svih onih koji su na bilo koji način ugrozili prava i dignitet ovog djeteta. Kad to dočekamo, onda ćemo imati državu. Do tad smo obična žabokrečina i baruština u kojoj žive nakaze i beskičmenjaci, korumpirane i nesposobne spodobe, kompletno dostojni prezira.

 

I to je to. Prosto i jasno.

 

PS: ovdje sam ja zatamnio djetetovo lice. Čisto da ne bude zabune. Ostali nisu. Uključujući i "čuvene" Radio Sarajevo i Klix. Fuj!!”- napisao je Ramiz Huremagić iz Cazina.