Rasema, majka 13 djece: „To su moja djeca i moja sreća“ (VIDEO)

Home

Rasema, majka 13 djece: „To su moja djeca i moja sreća“ (VIDEO)


Rasema Šemić živi u velikokladuškoj MZ Šumatac, ima 51 godinu i majka je 13 djece! Na ovaj broj većina nas će reagirati jednako, TOLIKO DJECE, ali Rasema mirno kaže „To su moja djeca i moja sreća“. Najstarije Rasemino dijete ima 36, a najmlađe 15 godina. Svoje prvo dijete Rasema je rodila sa 16 godina, a svih 13 djece rodila je kod kuće uz pomoć svekrve.

Niti za jedan porod nije tražila liječničku pomoć niti odlazila u bolnicu, i svaki joj je, kako kaže protekao bez ikakvih problema.

Priča, nije bilo lako odgojiti i othraniti toliku djecu, ali ipak ona i muž Ibro su uspjeli u tome, jer su danas sva živa i zdrava.

Rasemin muž Ibro nekad je radio, a danas ne radi, ne primaju niti su primali ikakvu pomoć od države, ali se ne žale. Ovo nije jedna od onih tužnih priča o višečlanim porodicama koje ste navikli da vidite u medijima i koje traže pomoć.

Ovo je priča o tome da još, mada rijetko, postoje porodice sa toliko djece i priča o hrabrosti jedne žene da 13 djece rodi kod kuće, bez bilo kakve liječničke pomoći. Recimo i to da je za vrijeme našeg posjeta ovoj porodici kod kuće bila samo jedna Rasemina kćerka, a ostali su, kako ona kaže “otišli za svojim poslom”.

 

(Izvor: RVK)

Tagovi
Topic
Objavio: Pet, 15/09/2017 - 18:27

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top