Rasima Nanić, majka rahmetli heroja Izeta Nanića: Bol se nosi u srcu, ali mi je lakše kada mi je puna kuća

.
Na današnji dan 1995. godine poginuo je heroj Izet Nanić, general Armije Republike Bosne i Hercegovine, bužimski komandant i heroj oslobodilačkog rata.

 

Heroj Nanić je poginuo prilikom oslobađanja pograničnog područja između BiH i Hrvatske, a u sklopu velike akcije Petog korpusa Armije RBiH protiv agresorskih snaga, radi spajanja sa snagama Hrvatske vojske, koje su u isto vrijeme uspješno realizirale akciju “Oluja”.

I nakon 27 godina majka Rasima kaže da joj je teško, ali da je ponosna na svog Izeta. Kaže da je sve Allahova volja, te da se protiv toga ne može.

– Znaš šta sine, popila sam ovih tableta za raspoloženje. Nije jednostavno, ali eto šta da se radi. Uz Allahovu pomoć sve se može. Imam puno podrške, hvala Allahu – rekla je Rasima Nanić za portal “Avaza”.

Uz nju su članovi porodice, prijatelji i komšije. Posebno je obiđu na današnji dan. Puna je kuća ljudi, tako uvijek i bude na obilježavanju godišnjice pogibije velikog sina Bosne i Hercegovine heroja Izeta.

Potom će otići na Ćorkovaču, gdje će se obilježiti godišnjica pogibije velikog sina Bosne.

– Hvala Bogu moja djeca su se okupila oko mene, prijatelji. Imam ih živih. Puna kuća posjetilaca. Dođu, sjete se. Oni će ići na mjesto pogibije, pa ćemo mi na tevhid. Ja ne mogu na to sunce – govori nam Rasima.

Majčina suza je najteža. Bol u grudima razdire i svake godine je sve teže i teže.

– Ta tegoba, ta bol se nosi u srcu. Ja sam ponosna na svog Izeta i Nevzeta (op.a. Izetov brat). Allah ih je uzeo pod svoje potkrovlje. Sve je to od Allaha dragog, a na nama je ostalo da se borimo dalje i da se prisjećamo.

Hvala vama što ste me se sjetili na ovaj dan – rekla je Rasima Nanić, majka heroja Izeta za portal “Avaza”.

Objavljujemo i video snimljen 4. oktobra 2019. godine na rođendan rahmetli Izeta Nanića.

Pogledajte video OVDJE.