Rasprava na Ustavnom sudu FBiH: Da li je ugrožen nacionalni interes Srba u USK!?

Home

Rasprava na Ustavnom sudu FBiH: Da li je ugrožen nacionalni interes Srba u USK!?


Na jednoj od posljednjih sjednica Skupštine Unsko-sanskog kantona, prilikom glasanja o Odlukama koje su trebale imenovati novi Upravni odbor Univerziteta u Bihaću i komisije u Skupštini USK, Klub Srba je zatražio povukao vitalni nacionalni interes.

Od tog momenta, donesene Odluke Skupštine Unsko-sanskog kantona na koje je uložen vitalni nacionalni interes su u “zamrznutom” stanju, a na snazi su prije donesene odluke koje difiniraju predmetna pitanja.

Međutim, iako postoji odluka koja definira komisije u Skupštini USK, te Skupština nastavlja sa svojim radom nesmetano, Upravni odbor Univerziteta u Bihaću ne postoji, te su vitalna pitanja koja definiraju nabavke i rad pojedinih segmenata na Univerzitetu u blokadi.

Iako je prvobitno rasprava bila zakazana za 11. juli, zbog Dana žalosti u FBiH, rasprava je odgođena za 12. juli, a u raspravi će uzeti učešće predsjednici Klubova naroda, Damir Hodžić – predsjednik Kluba Bošnjaka, Mirvet Beganović – predsjednik Kluba Hrvata i Željko Mirković – predsjednik Kluba Srba. Hoće li uskoro Ustavni Sud donijeti svoju presudu, i na taj način ubrzati deblokadu prije svega Univerziteta ostaje nam da čekamo ishod.

 

(Izvor: USN.ba)

Topic
Objavio: Wed, 12/07/2017 - 08:30

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top