Raste broj novozaraženih u Velikoj Kladušoj

321
Ne tako burna 24h u Velikoj Kladušoj, pogledajte dešavanja.

Hitnu pomoć Doma zdravlja Velika Kladuša javilo se 34 pacijenata. Dežurna doktorica Aida Dedić na dalje liječenje u KB Bihać uputila je dvoje pacijenata.

COVID ambulantu javilo se 14 pacijenata, bez daljih upućivanja.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša zabilježili su dvije saobraćajne nezgode, dok krivičnih djela i slučajeva narušavanja javnog reda i mira nije bilo.

Prema riječima dežurnog Grahovića, vatrogasci su tokom jučerašnjeg dana imali dvije intervencije. U prvoj su nakon saobraćajne nezgode u ulici Ive Marinkovića čistili kolovoz, a u drugoj su intervenisali na deponiji smeća u ulici Ahmeta Fetahagića.

Prema jutros dostupnim informacijama nadležnih službi, bez problema u isporuci električne energije i pitke vode, dok se odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvija prema planu.

Kako informiše BIHAMK, na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Zbog niske jutarnje temperature poledica se može očekivati na dionicama u višim planinskim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela. Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja. Iz BIHAMK-a upozoravaju i na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetuju oprezniju vožnju. Napominjemo vozače da je zimska oprema obavezna do 01. aprila.

Danas se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno vedro. U centralnim i istočnim područjima Bosne povremeno sa slabim snijegom. Više padavina u večernjim satima. Dnevna temperatura zraka od 0 do 6, na jugu do 10 °C.

Biometeorološka prognoza je relativno povoljna, uz stabilnije vrijeme i ljepšu opću sliku na jugu, pretežno zbog dužih sunčanih intervala. Sjeverno strujanje, povremene slabije padavine i neuobičajeno niske temperature u cijeloj zemlji, kod većine meteoropata uzrokovaće jačanje tegoba. Preporučljivo je ne izlagati se pretjeranim aktivnostima, reducirati boravak na otvorenom i provoditi mjere zaštite od hladnoće.