Razbijena velika zločinačka organizacija: Oduzete četiri tone kokaina

Zapljenjena dva milijuna eura, tri vatrena oružja, nakit, dragulji, luksuzni satovi, 42 vozila i jahta.

Zajednička istraga koju je koordinirala policija iz Španije sa kolegama iz Kolumbije, Francuske, Portugala, Rumunije, Švedske i Velike Britanije, a kojoj je potporu dao i Europol, dovela je do razbijanja velike zločinačke organizacije.

Kako javlja Europol, istraga je rezultirala razbijanjem najveće organizirane zločinačke grupe. Grupa je otkrivena u području Levantea u Španiji, a povezana je s krijumčarenjem droge i pranjem novca.

Operacija kodnog naziva “Beautiful” počela je 2018. godine s istragom krijumčarenja droge i pranja novca. Međunarodna saradnja i razmjena informacija koju je omogućio Europol, i to između sedam zemalja, pomogla je uspjehu ove kompleksne istraga.

Europol javlja kako je 26. septembra, nakon opširnog planiranja, došlo do finalne faze operacije. Na dan akcije je preko 200 policajaca pretreslo 13 kuća, a uhapšene su 42 osobe.

Tom prilikom zapljenjeno je 4.000 kilograma kokaina, dva milijuna eura, tri vatrena oružja, nakit, dragulji, luksuzni satovi, 42 vozila i jahta.

Zaplijenjene su i nekretnine u vrijednosti od 20 milijuna eura, a zamrznuto je i 800 bankovnih računa