fbpx Razbojnici cijelu noć brutalno tukli i mučili dvoje staraca

Razbojnici cijelu noć brutalno tukli i mučili dvoje staraca

Home

Razbojnici cijelu noć brutalno tukli i mučili dvoje staraca


Supružnike Sejdu i Kasima Gutu brutalno su pretukla i opljačkala dvojica razbojnika, koji su u noći sa srijede na četvrtak upali u njihovu kuću u sarajevskoj općini Stari Grad.
 

Prema informacijama iz policije, razbojnici su odnijeli određenu sumu novca, a supružnicima je liječnička pomoć pružena u Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo.

- Šta su nam uradili… Navalili su da nas ubiju, uzeli su nam dokumenta i papire iz banke. Rekla sam im da u kući nemam para, da su pare u banci. Znali su da mi je kćerka u Švedskoj, nedavno smo kupili parcelu - kroz suze nam je objašnjavala Sejda Guta, koju smo jučer posjetili u Brusuljama, nadomak naselja Mošćanica.

Pokazujući ispreturane stvari u kući te modrice koje je zadobila na glavi, Sejda nam je ispričala da su dvojica razbojnika u srijedu oko 22 sata upala u njihovu kuću kroz prozor. 

- Kasim i ja smo baš legli kad su ušli. Jedan je imao nož, drugi pištolj. Vikali su: “Daj dukate, daj novac, gdje su pare… Ili ćete da vas zakoljemo ili ubijemo iz pištolja.” Govorila sam im da nemam u kući ništa. Svezali su nam trakom ruke i noge. Cijelu noć su nas tukli i bili šakama - nastavlja Sejda. 

Ona kaže da su ih tukli i metalnim bokserima te da jedan od razbojnika nije imao masku i da ga je prepoznala i da, navodno, živi na Obhodži. 

- Najteže mi je bilo slušati kako Kasimu pucaju kosti. Kad su odlazili, zaprijetili su nam da ne smijemo zvati policiju - kaže Sejda.

Ona i Kasim tek su se sutradan, u četvrtak, oko šest sati uspjeli odvezati. Sejda je otrčala do komšije, koji je pozvao policiju.

Sejda Guta sumnja da je razbojnike neko nagovorio da napadnu i opljačkaju nju i supruga.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo prekjučer su obavili uviđaj u kući Guta i u toku su aktivnosti radi pronalaska razbojnika.

 

(Izvor: Avaz.ba)

Tagovi
Objavio: Sat, 29/04/2017 - 22:09

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top