Razbojnici na području USK opljačkali i pretukli migrante, oni spas potražili bijegom preko granice u Hrvatsku

migranti
U petak, 11. kolovoza, u poslijepodnevnim satima, hrvatski policijski službenici su prilikom zaštite državne granice na području općine Cetingrad otkrili devet stranih državljana koji su ilegalno prešli državnu granicu.

 

Jedan od pronađenih, 22-godišnji državljanin Afganistana, imao je vidljive ozljede glave i bio je u lošem fizičkom stanju. Nakon što je primljen u zdravstvenu ustanovu i pregledan, pušten je na otpust.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, policijski službenici Policijske uprave Karlovačke su utvrdili da je devet stranih državljana, dana 11. kolovoza 2023. godine, na teritoriju Bosne i Hercegovine, bilo žrtvom napada skupine od četvorice nepoznatih muškaraca. Ta skupina je primijenila fizičku silu, verbalne prijetnje, kao i prijetnje vatrenim i hladnim oružjem kako bi otuđili novac, mobitele, torbe s odjećom i ostale stvari. Nakon pljačke, žrtve su odvedene do napuštene kuće, no uspjele su pobjeći i pješice krenuti prema Republici Hrvatskoj.

Kaznene prijave su podnesene od strane stranih državljana, a putem međunarodne policijske suradnje bit će proslijeđene policiji u Bosni i Hercegovini.

Svi strani državljani su izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom tijekom postupanja policije, kako navodi Policijska uprava Karlovačka.