Razbojnik koji je ubio penzionera još nije uhapšen

Obdukcioni nalaz pokazat će tačan uzrok smrti, a samim tim bit će određena i kvalifikacija krivičnog djela, kaže Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS

Sarajevski istražitelji intenzivno rasvjetljavaju sve okolnosti ubistva 79-godišnjeg penzionera Naila Gradišića. Njega je teško pretukao razbojnik koji je prekjučer oko 16 sati upao u njegovu kuću u ulici Rahmana Čatovića u naselju Otes.

Krivično djelo

Još niko nije uhapšen, ali je saslušano više osoba koje bi mogle imati saznanja o kobnom događaju, potvrđeno nam je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.  Iz ove pravosudne institucije navode da se još istražuje koliko je tačno osoba upalo u starčevu kuću. 

- Tužilac je naredio da se obavi obdukcija, kojom će biti utvrđen tačan uzrok smrti, a samim tim će biti određena i kvalifikacija krivičnog djela - kazala nam je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Prema pričama komšija, Nail je bio u trgovini kada im je u kuću upao pljačkaš, kojeg je Zejfa pokušala otjerati. Ali, razbojnik se tu nije zaustavio.

Teške povrede

U međuvremenu je Nail došao kući, a pljačkaš ga je pretukao. Iako teško povrijeđen, uspio je nekako doći do prvog komšije i kazati da je opljačkan te je spominjao neke Rome. Ali, pao je na stepenice i umro.  

Nesretni čovjek izdahnuo je na rukama svojih komšija, koji su otkrili da su Gradišiću razbojnici ukrali novčanik. On je živio sa svojom starijom sestrom Zejfom, piše avaz.ba.