Razjareni otac mu ubio majku, djeda i četverogodišnjeg brata: Mladić ranjen u pucnjavi kao dječak preživio pakao

U pucnjavi koja se dogodila u nedjelju oko 16 sati na popularnoj futoškoj plaži Vok ranjeni su Miloš M. (26) i M. M. (27).

Dvadesetšestogodišnjak je zadobio višestruke teške povrede donjih ekstremiteta, dok je mladić od 27 godina samo okrznut metkom u predjelu stomaka i prošao je s lakšim povredama. 

Kako piše "Kurir", povrijeđeni Miloš M. je prije 17 godina, kao devetogodišnjak, preživio pravu dramu kada je njegov otac Dušan kuhinjskim nožem izmasakrirao oca Dragonju, suprugu Sanju i četverogodišnjeg sina Milana. Tada devetogodišnji sin Miloš i njegova baka Olga prošli su s mnogobrojnim posjekotinama.

Nakon što je izvršio svoj krvavi pir i izmasakrirao oca, mlađeg sina i ženu Sanju, pomahnitali Dušan je zgrabio Miloša i stavio mu nož pod grlo, želeći da ga iskoristi kao taoca u pregovorima sa specijalcima koji su uspjeli da upadnu u kuću u kojoj se nekoliko sati ranije zabarikadirao s porodicom.

Cijela tragedija se odigrala u dijelu kuće koji pripada Dušanovom bratu Milanu. Prema riječima komšija, u Milanovoj dnevnoj sobi oko 19 sati okupile su se porodice braće da bi se izgladili nesporazumi koje su u braku imali Dušan i Sanja.

U osnovi svega, pričaju komšije, bila je Dušanova patološka ljubomora, pa je čak sumnjao i da mali Milan nije njegovo dijete. Nažalost, ne samo da do pomirenja nije došlo već je Dušan u jednom trenutku udario Sanju, a kada je brat pokušao da ga smiri, natjerao je njega, njegovu suprugu i kćerku da napuste kuću.

Čuvši svađu, bolesna majka Olga ustala je iz kreveta i pošla da vidi šta se događa. Kada je ušla u sobu, Dušan je držao nož i, dok je pokušavala da zaštiti snahu, zasjekao ju je po ruci, piše ''Kurir''.

Image

Nesretna starica je bosa, u pidžami, sva krvava istrčala na ulicu da potraži pomoć. U međuvremenu je, kako su tada ispričale komšije, naišao otac Dragonja, koji je ušao u sobu da bi smirio sina. Smrt ga je, međutim, snašla na samim vratima. Dušan ga je ubio s više udaraca nožem, zaključao vrata od sobe i na njih dovukao komodu. Spustio je roletne, što je značajno otežalo intervenciju policije. Po izbijanju svađe, pozvana je policija, ali se sve tako munjevito izdešavalo da nisu stigli da pomognu prije nego što se Dušan zabarikadirao u sobi, u kojoj su ostali Sanja, Miloš i mali Milan.

Pregovori su trajali sve do 23 sata, kada su četiri policajca provalila vrata. Očevici kažu da je Dušan u tom trenutku sjedio na ivici sofe, držeći nož ispod Miloševog grla. Policajac, koji ga je držao na nišanu, naredio mu je da baci nož.

Dušan mu je odgovorio da će to uraditi tek kada obori cijev pištolja, što je specijalac i učinio, a Dušan je spustio nož na sofu. Kada su ga izvodili, komšije tvrde da je zatražio da se presvuče da ne bi krvav išao u stanicu.

Istražni organi zatekli su u sobi stravičnu scenu. Na samom ulazu ležao je Dragonja, nekoliko koraka dalje, na drugom kraju sofe, Sanja rasporenog stomaka, a na podu kraj njenih nogu mali Milan. Stvari su bile razbacane, nasred sobe ležala je hrpa odjeće, ali ipak ništa nije ukazivalo na to da se u njoj vodila borba. Sve je više ličilo na divljanje razjarenog čovjeka.

Bio u sukobu sa zakonom

Dušan M. je, prema pričanjima komšija, dolazio više puta u sukob sa zakonom, zbog čega je tri puta i osuđivan. Komšije su tada ispričale da Dušan, iako je bio prijeke naravi, nikada nije pravio probleme.

- Ne mogu da shvatim šta se to dogodilo u njegovoj glavi. Može čovjek da pobjesni, može i da udari, ali da pobije porodicu - prokomentirao je tada jedan komšija.