Migrantska posla: Razmirice kod "Sedre" završile tučom

Policijski službenici PS Cazin poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi utvrdili okolnosti pod kojim se događaj desio, te identificirali i procesuirali učesnike ovog događaja

Dvadesetogodišnji migrant,  koji je prilikom pada u objektu nedovršenog Doma penzionera u Bihaću  27.  aprila teško povrijeđen, preminuo je od zadobivenih povreda. Povrijeđeni je hospitaliziran u KB „Dr. Irfan Ljubijankić" , a smrt je nastupila devet dana kasnije.

Kriminalistička obrada utvrdila je naknadno da se radi o migrantu inicijala M.R.B. iz Irana,  rođenom 1999. godine, a dalja istraga o okolnostima ove nesreće vodi se pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva.

Preksinoć oko 19 sati i 10 minuta, u  neposrednoj blizini Hotela Sedra, policijska patrola iz  Cazina je  po prijavi građanina, primijetila da se van kruga Hotela Sedra fizički obračunava veća grupa migranata. Zajedno sa zaštitarskom agencijom  policijski službenici smirili su situaciju, a službenici IOM-a  su preuzeli kontrolu nad licima koja su učestvovala u narušavanju javnog reda i mira. Policijski službenici PS Cazin poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi utvrdili  okolnosti pod kojim se događaj desio, te identificirali i procesuirali učesnike ovog događaja, prenosi RTV USK.