Reakcija Naroda i pravde na smjenu Muzura: Vlada KS je pokazala svoje pravo lice

Narod i pravda bivšeg premijera Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića oglasila se nakon smjene Nermina Muzura s funkcije Turističke zajednice KS navodeći da je Vlada KS ovim potezom pokazala svoje pravo lice.

Narod i pravda bivšeg premijera Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića oglasila se nakon smjene Nermina Muzura s funkcije Turističke zajednice KS navodeći da je Vlada KS ovim potezom pokazala svoje pravo lice.

"Potpuno su jasni ciljevi da se iz budžeta izvuče novac, da se koristi za stranačke aktivnosti te da se u pune džepovi stranačkih tajkuna ugura i novac s računa Turističke zajednice. Kako drugačije objasniti imenovanje kompromitovanog direktora Midhata Hubijara na ovo mjesto, poznatog po aferama i skandalima, dokazanim koruptivnim radnjama u interesu Općinskog odbora Novi Grad i njegovim ličnim interesima, sve na štetu građana KS? Iza sebe ostavlja nered u ZOI ‘84, mobing radnika, nefunkcionalan vertikalni transport skupo plaćen novcem poreznih obveznika, prazan skladišni prostor koji je trebao biti saniran, dugove za vodu, grijanje, krađu u ugostiteljskim objektima koju je u više navrata dokazala Uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo i još mnogo toga lošeg. Za sve te 'aferime' SDA ga nagradi novom pozicijom, svježim novcem na računu koji treba krčmiti", ističu iz Naroda i pravde. 

Podsjećaju da su protiv Hubijarovog izvještaja glasali i zastupnici iz SDA, da je Skupština KS dodatno glasala za razrješenje te da ga Vlada KS ipak do danas nije razriješila dužnosti.

"Nakon što su u GRAS-u vratili direktora koji je ranije bio smijenjen, u ViK pokušavaju vratiti smijenjene kadrove zbog kojih godinama nismo imali vodu, svjedočimo vrhuncu sa Turističkom zajednicom. Drugi imenovani član Alen Divović u direktnom je sukobu interesa. Vlasnik je nekoliko turističkih agencija i nikako ne bi mogao upravljati Turističkom zajednicom. Još su nas jednom SDA i slijepo poslušni SBB, koji glasa za sve prijedloge 'velikog brata' kada je u pitanju lični interes, podsjetili zašto se ne smije desiti da od oktobra više ikada priđu državnom novcu. Sreća je što su izbori pred vratima i što neće imati vremena da zaustave sve pozitivne procese, niti da raskrčme sve što smo građanima u kasama ostavili", navode iz Naroda i pravde. 

Stranka poziva "časne i poštene pripadnike SDA i SBB-a da se javno i glasno odupru namjerama svojih šefova i stanu u zaštitu državnog kapitala i ljudi koje direktori poput Hubijara svakodnevno mobinguju".

"Narod će doći po svoje, a pravda će takve direktore koje postavljate poslati tamo gdje im je mjesto", poručili su iz stranke.