Regionalna saradnja Cazina i Develija: Delegacija turskog grada doputovala u posjetu

asd
Delegacija turskog grada Develi, doputovala je u višednevnu posjetu Gradu Cazinu. Posjeta je nastavak saradnje dvije bratimljene lokalne samouprave, kroz zajedničke projekte. U cazinskoj gradskoj upravi upriličen je prijem za ovu delegaciju, tokom kojeg su dvojica gradonačelnika razmijenili neke od vlastitih ideja o nadogradnji postojećih veza i saradnje..

Delegaciju koju predvodi Mehmet Cabbar, načelnik turskog grada Develi, ugostio je Nermin Ogrešević sa najbližim saradnicima, potvrđujući i ovom prilikom važnost regionalne saradnje koja je uspostavljena na obostranom povjerenju i otvorenosti Cazina i Develija.

Posjeta Gradu Cazinu, kazao je Cabbar, jedan je od ostvarenih zadataka, zbog brojnih sličnosti iz oblasti  turizma i privrede. Radnom sastanku je prisustvovao tim šefova službi u Gradskoj upravi koji će i dalje ostati aktivan kada je u pitanju saradnja između ove dvije lokalne samouprave.

Develi je jedna od četiri općine koje čine provinciju Kayseri, naprednu regiju u Turskoj, u kojoj je osim trgovine razvijen i turizam. Sve su to značajne predispozicije za buduću realizaciju privrednih, poljoprivrednih i turističkih projekata koji mogu pridonijeti razvoju Cazina, ali i Unsko - sanskog kantona.