Reis Kavazović u Bihaću poručio političarima: "Ispunjavajte obaveze jer će te za obaveze odgovarati!"

Danas je u Bihaću otvorena novoizgrađena džamija u džematu Ribić, a svečanosti je prisustvovao i reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović.

On se u inspirisanom i motivirajućem govoru, obraćajući prisutnim vjernicima, osvrnuo na aktulenu problematiku bosanskog čovjeka i onih stvari gdje je on najtanji, a to su, prije svega, moralna i etička pitanja. Reis Kavazović je poručio svima u Krajini da ispunjavaju obaveze koje su preuzeli i objasnio da se to odnosi i na političare.

-Ono što želim ovdje oporučiti jeste ono što se tiče svih nas ponaosob, a tiče se i naše zajednice ali i naših politika. Allah, dž.š., u Kur'anu kaže: "Ispunjavajte obaveze, jer će te za obaveze zaista odgovarati." ovo se odnosi na sve nas: na roditelje prema djeci, djece prema roditeljima, politika prema narodu, Islamske zajednice prema džematlijama. Ispuniti obavezu je najveća odgovornost koju može živ čovjek preuzeti, jer Poslanik Muhamed, a.s., je kazao: "Tri su odlike licemjera" i zato vama u ovim danima želim to kazati, vama muslimanima i muslimankama, kako ćete prepoznati one čestite od onih koji to nisu. Lahko ako budete se okrenuli Poslaniku a.s, i poslušate njegova mjerila koja je on kazao muslimanima. Kaže Poslanik: "Licemjer je onaj koji kada govori laže, licemjer je onaj koji kada obeća prevari, licemjer je onaj koji kada se obaveže na nešto, iznevjeri." Braćo i sestre, ovo su riječi Allahovog Poslanika, one su za nas važne i bitne. Nemojte da one samo uđu u jedno uho a izađu na drugo. Kad god smo se okrenuli od njegovih uputa i riječi, nismo se dobro proveli. - poručio je Reis Kavazović

Ovim Reis kao da je poručio za koga ne treba glasati, a Krajišnici znaju ko je u posljednjih dvije decenije puno obećavao a malo ili nikako ispunjavao. Znači, Reis nam je sugerirao da za takve ne trebamo glasati, jer je nedvosmisleno i jasno kazao da nam želi to poručiti u ovim danima... A kakvi su to dani? Pa naravno dani pred izbore.

Živio Reis koji radi svoj posao, samo treba znati čitati njegove poruke!