Reis Kavazović: Islamska zajednica BiH je važan dio historije ove zemlje

Husein ef. Kavazović, reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, zahvalio se svim muslimanima koji su stajali uz Islamsku zajednicu i pomagali joj svih ovih godina.

U svom prvom obraćanju nakon reizbora na ovu vjersku poziciju i dobijanju novog sedmogodišnjeg mandata, Kavazović je poručio da je Islamska zajednica BiH važan dio historije BiH.

"Ovaj događaj važan je za Islamsku zajednicu BiH, posebno želim da se zahvalim muslimanima koji su stajali uz nas, podržavali i pomagali. IZ BiH je važan dio historije ove zemlje, ona je u svim vremenima bila ona nada koja je na neki način vodila naš narod i davala mu duhovnu snagu i hrabrila ga da ne posustane u teškim vremenima", istakao je Kavazović.

"Mi ćemo nastaviti raditi kako smo i do sada radili, otvoreno, čestito, tražiti sve šanse i mogućnosti da sa svima koji ovdje žive iznalazimo prave načine i rješenja i uz dogovor jačamo BiH", izjavio je ef. Kavazović.

Reis Kavazović se zahvalio svima koji su doprinijeli da se Islamska zajednica razvija i štiti prava ljudi i vrijednosti islama i doprinosi razvoju islama i muslimana.

Medijima se obratio i Safet Softić, predsjednik sabora Islamske zajednice, koji je kazao da je Kavazović u izborima za reisu-l-ulemu IZ BiH pobijedio nadmoćnom većinom i dobio novi sedmogodišnji mandat - piše N1.

Kazao je i to kako je otvorena i izložba portreta svih 14 reisu-l-lema IZ BiH do sada, koja će biti otvorena do 15. decembra.