Rekiću uručen dres NK Jedinstva sa njegovim prezimenom

Uoči utakmice 3 kola Prve nogometne lige Federacije BiH, predsjednik kluba Ismet Hadžimuratović i Šuhret Fazlić, gradonačelnik Grada Bihaća, uručili su dres s njegovim prezimenom Bišćaninu Mehi Rekiću, inače najmenadžeru prošle godine i direktoru Tehničko-remontnog zavoda Hadžići, koji je bio na koljenima dok ga on nije preuzeo i spasio od sigurne propasti, javlja portal Objektiva.ba

Podsjećamo, Rekić je podrzao akciju kupovine stolica za bihaćko Jedinstvo u vrijednosti od 5000 KM (200 stolica) što je dosada i najveća upalata! Pored toga, on je najavio kako će u narednom periodu još više podržati bihaćke crvene pegaze, što je današnjim prisustvom i srčanim navijanjem i potvrdio.

Ovo novo priznanje za vrijednog Krajišnika Mehu Rekić, samo je dokaz njegovog kontinuiteta kada su u pitanju uključivanja u korisne akcije u rodnoj mu Krajini. Inače, Rekić je aktivni učesnik rata tokom kojeg je bio pripadnik MUP-a. Nakon završetka rata bio je jedan o ključnih ljudi u formiranju Granične policije, i još niz vrlo zapaženih zasluga se veže za njegovo ime.