Relativno mirna 24 sata u Cazinu, GP Maljevac otvoren za sve kategorije vozila

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 8 stepeni Celzijusa. Vodostaj Mutnice je 103,00 cm.

Policijska stanica Cazin zabilježila je u protekla 24 sata jednu intervenciju.

Do saobraćajne nesreće došlo je na regionalnom putu u naselju Bajrići. U nesreći su učestvovala 2 m/v, na kojima je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 68 pacijenata, a sanitet je korišten dva puta.

Vodosnabdjevanje na području grada je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Podsjećamo korisnike parking prostora da je, prema Pravilniku o organizaciji rada javnih parkirališta na području grada Cazina, dana 01.10.2018. godine počeo zimski režim plaćanja parking prostora. Zimski režim naplate je 07:00-19:00 sati u svim zonama.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać-Cazin.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a obavještavaju da je kolovoz suh, a frekvencija vozila u jutarnjim satima pojačana u gradskim centrima. Na putevima u usjecima, kao i preko planinskih prevoja mogući su sitniji odroni zemlje ili kamenja. Sve učesnike u saobraćaju pozivaju na oprez i obavezno poštivanje saobraćajnih propisa.

Zbog radova se sporije saobraća na dionicama autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, na autoputu Bosanska Gradiška-Banja Luka, kao i na magistralnim putevima: M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Olovo-Kladanj.

Granični prelaz Velika Kladuša-Maljevac od sinoć je otvoren za sve kategorije vozila.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.