Relativno mirna protekla 24 sata u Velikoj Kladuši- jednom remećen javni red i mir

asd
Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša pružila je zdravstvenu zaštitu za 49 pacijenata. Upućivanja pacijenata na dalje liječenje nije bilo, a dežurni doktori bili su Mustafa Hodžić i Amra Zulić. U COVID ambulantu prijavilo se 5 pacijenata, također bez daljih upućivanja.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša u protekla 24h zabilježili su jedno krivično djelo i jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira. Saobraćajnih nezgoda nije bilo.

Velikokladuški vatrogasci bilježe miran period bez intervencija.

Prema jutarnjim informacijama, sve je u redu sa isporukom električne energije, pitke vode, kao i odvozom smeća i održavanjem gradske čistoće.

Kolovoz je suh, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta, izuzev dionica u gradskim centrima gdje je u jutarnjim satima promet vozila pojačan. Iz BIHAMK-a ističu da magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove. Vozačima skreću pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja i apeluju za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja, a takva je situacija i na GP Maljevac – Velika Kladuša. 

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama će biti magle. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26°C.

Uz stabilnije vremenske prilike i više sunca, meteoropati i hronični bolesnici u manjoj mjeri će osjećati tegobe. U centralnim i istočnim područjima zemlje, usljed mjestimičnog zadržavanja magle tokom prijepodneva, kod osjetljivijih osoba moguće su slabije poteškoće. Nakon vedrije noći, jutarnji sati će biti svježiji, na što bi trebalo obratiti pažnju, te djelimično reducirati aktivnosti. Danju osjetno toplije i ugodnije, pogodno za boravak na otvorenom.