fbpx Remećenje javnog reda i mira u Cazinu drskim ponašanjem i fizičkim napadom

Remećenje javnog reda i mira u Cazinu drskim ponašanjem i fizičkim napadom

Home

Remećenje javnog reda i mira u Cazinu drskim ponašanjem i fizičkim napadom

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 1 stepen Celzijusa. Vodostaj Mutnice je u padu i iznosi 111,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je tri intervencije. U caffe bar "Blic" u Polju došlo je do drskog ponašanja i učestvovanja u tuči od strane dva lica, i protiv oba će biti podnesene prekršajne prijave. Prekršajne prijave podnesene su i protiv druga dva lica koja su u Gornjim Nuhićima remetila javni red i mir drskim ponašanjem i fizičkim napadom. 

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, u Ulici cazinskih brigada došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala 2 m/v, na kojima je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 72 pacijenata dok je sanitet korišten dva puta.

Vodosnabdjevanje na području Cazina je redovno, bez prekida.  

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, sistem je trenutno stabilan, nema planiranih radova.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, zbog veće količine prašine u tunelu Vranduk na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, putnička vozila se trenutno preusmjeravaju na regionalni put R-445 Zenica-Nemila, dok je za teretna vozila na snazi obustava saobraćaja.

Magla ovoga jutra smanjuje vidljivost u kotlinama, uz riječne tokove, kao i u višim predjelima. Na planinskim prevojima skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja. Apelujemo na vozače da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Danas u vremenu od 10 do 11 sati zbog održavanja „Marša mira“, doći će do obustave saobraćaja na dionici M-5 Stari Vitez – Ahmići. Saobraćaj će se za vrijeme obustave preusmjeravati na alternativne pravce.

Do obustava saobraćaja zbog minerskih radova, dolazit će na dionici M-1.8 Šićki Brod-Srebrenik u mjestu Potpeć u vremenu od 11 do 15 sati.

Zbog izvođenja radova na redovnom održavanju u tunelu 1.mart na autoputu A-1 smjer Zenica jug- Lašva, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na lijevu kolovoznu traku u dvosmjernom režimu.

U toku su radovi na vijaduktu Bojnik na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad-Sarajevo sjever, gdje se do kraja ovog mjeseca saobraća usporeno, jednom trakom. Molimo sve učesnike u saobraćaju da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj. Za vrijeme radova putnička vozila koriste alternativni pravac kroz naselja Kula i Kandija. Teretna vozila iznad 7 tona ukupne mase, kao i do sada, koriste putni pravac Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: M-20 Ustiprača-Goražde,  M-18 Semizovac-Vogošća (na ulazu u Vogošću),  M-2 prolaz kroz Neum, M-18 Kladanj-Podpaklenik, M-4 Teslić-Karuše, M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac) i na raskrsnici magistralnih puteva M-17 i M-6 u Tasovčićima.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog radova u Hrvatskoj, zatvoreni su granični prelazi Ivanica-Gornji Brgat i Bosanski Novi-Dvor (za vrijeme obustave, omogućen je prelazak pješaka i biciklista). Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Topic
Objavio: Tue, 16/04/2019 - 07:19

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top