fbpx Remećenje javnog reda i mira u Cazinu: Maloljetnik bacao petarde, dva lica povrijeđena u tuči

Remećenje javnog reda i mira u Cazinu: Maloljetnik bacao petarde, dva lica povrijeđena u tuči

Home

Remećenje javnog reda i mira u Cazinu: Maloljetnik bacao petarde, dva lica povrijeđena u tuči

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 7:00 sati izmjerena je temperatura od 8 stepeni Celzijusa. Vodostaj Mutnice je u porastu i iznosi 91,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata zabilježila je dvije intervencije. U Ulici generala Izeta Nanića, u Sportskoj dvorani Cazin, došlo je do remećenja javnog reda i mira od strane maloljetnika paljenjem i bacanjem petardi. Do tuče, u kojoj su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, došlo je u naselju Zmajevac oko 23:15 sati.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražio je u proteklom periodu 51 pacijent, a sanitet je korišten četiri puta. 

Vodosnabdjevanje na području grada je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje. 

Podsjećamo korisnike parking prostora da je, prema Pravilniku o organizaciji rada javnih parkirališta na području grada Cazina, dana 01.10.2018. godine počeo zimski režim plaćanja parking prostora. Zimski režim naplate je 07:00-19:00 sati u svim zonama.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, sistem je trenutno stabilan i nema planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać-Cazin.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a upozoravaju na jutarnju maglu koja smanjuje vidljivost, te se savjetuje pojačan oprez u kotlinama, uz riječne tokove, kao i u višim predjelima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, upozoravaju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Frekvencija vozila u jutarnjim satima pojačana je u gradskim centrima. Sve učesnike u saobraćaju pozivaju na oprez i poštivanje saobraćajnih propisa.

Od puteva sa izmjenama u režimu saobraćaja izdvajamo magistralni put M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, gdje se izvode sanacioni radovi. Na ovoj dionici saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

Topic
Objavio: Wed, 10/10/2018 - 07:27

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top