Reperi poznati po korištenju opojnih droga: Buba Corelli proveo dvije godine u zatvoru zbog "honorarnog posla"

Navodno je uhvaćen s kokainom, zbog čega je završio u KP domu u Sarajevu

Najpopularniji reperi na Balkanu su Rasta, Cobi, Jala Brat i Buba Corelli. Mladi ih slijepo prate, svi znaju svaku njihovu novu numeru, a riječi pjesama pjevaju uglas. 

Međutim, neki njihovi postupci nisu baš za pohvalu. Reper Rasta i sam na društvenim mrežama promovira korištenje lakih droga, dok je, kako pišu danas mediji, Amar Hodžić, poznatiji kao Buba Corelli, prije dvije godine bio u zatvoru zbog dilanja droge. On je navodno uhvaćen s kokainom, zbog čega je završio u KP domu u Sarajevu.

- Buba je jedno vrijeme stavljao u promet opojna sredstva i drogu. Budući da se u Sarajevu vijesti brzo šire, svi su znali da se on, osim muzike, bavi i tim ilegalnim poslom. To je najviše uplašilo roditelje djece koji su za idola izabrali upravo Corellija, pa su se raspitivali o istinitosti tih tračeva. Ubrzo je jedna majka, prilično zabrinuta, kontaktirala s policijom kako bi ih upozorila na priče koje kruže čaršijom - govori dobro obaviješten izvor i dodaje:

''Policija je neko vrijeme pratila Corellija i, kada su skupili dokaze i uvjerili se u informaciju koju su dobili, presreli su ga da bi uradili rutinsku kontrolu. Tada su kod njega našli 10 grama kokaina i odmah su ga priveli u policiju. On se na saslušanju branio riječima kako je to nabavio za ličnu upotrebu te da on nije narkodiler, ali te tvrdnje nije mogao da dokaže'', završava priču izvor.