Rifet Hozanović uputio krivičnu prijavu protiv Asima Kambera!

Rifet Hozanović, jedan od osnivača A-sda i predsjedavajući Gradskog vijeća (GV)  Cazin danas je u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona (USK)  uputio krivičnu  prijavu  protiv  federalnog zastupnika Asima Kambera  (SDA),  nakon sinošnjeg teksta “Zar i u džamiji”  objavljenog  na Kamberovom blogu i na lokalnom portalu, saznaje normala.ba iz pouzdanih policijskih izvora.

Hozanović je, po svemu sudeći, prijavu uputio  zbog niza   inkriminacija u pomenutom tekstu  kojim se on dovodi  u ozbiljnu vezu sa progonom, ucjenama i terorističkim aktivnostima na području Cazina. Kamber je Hozanovića, koji je njegov politički protivnik,  optužio za “kompletnu organizaciju terorističkih udara”.

U pomenutom tekstu  navodi se da je pod Hozanovićevom “palicom” , između ostalog,  minirano službeno   vozilo načelnika policije Ćazima Budimlića, da je sudiji Kantonalnog suda u Bihaću Reufu Kapiću minirano auto i garaža, te da se “u kratkom periodu desilo još ukupno 12 miniranja i brutalnih napada na kadrove SDA”.